Fiks mobilen gjennom feilsøk

Mobiltelefonen er i dag en helt nødvendig del av de aller fleste sin hverdag, og hvis den ikke fungerer er det lett å bli desperat. Det er ikke alltid enkelt eller billig å få service på en mobiltelefon heller, og det kan derfor være lurt å prøve å gjennomføre et feilsøk selv først.

Det er overraskende mye du kan gjøre selv, og det kan være både raskt og enkelt å få mobilen å fungere som normalt igjen. Du har selvfølgelig ikke tilgang til alt utstyr som et profesjonelt mobilverksted har, men samtidig er det mye du kan gjøre på egen hånd – også uten det.

Skru av og på…

Det kan høres ut som et råd fra en litt trøtt servicedesk, men det å skru telefonen av og på mobilen er faktisk et godt råd – nesten uansett hva som ikke fungerer. En mobiltelefon er en komplisert datamaskin, som i tillegg er på døgnet rundt. En omstart kan gjøre en stor forskjell, enten du har Android eller en versjon av iPhone.

En utfordring er selvfølgelig hvis telefonen har låst seg helt, og det ikke er mulig å skru den av. På mange nye telefoner er det ikke mulig å fjerne batteriet, som du kunne gjøre i gamle dager. Flere modeller har dog noen form for kombinasjon av taster som gir omstart.

Lukke og fjerne apper

Ofte er det bare én enkelt app eller funksjon som ikke fungerer som den skal. Da er det alltid fornuftig å begynne med å prøve å slette og installere appen igjen. Noen ganger kan dette være alt som skal til. En annen faktor er cookies og annen lagret data på enheten.

Uansett om det er en app eller en nettside som ikke fungerer, kan det være lurt å prøve å slette historikk i nettleseren på telefonen. Da sletter du samtidig også en del lagret data, cookies og tilsvarende som kanskje har hengt seg opp på enheten, og du får en ny start.