Knøtteliten PC kjører Android

Den moderne teknologien fortsetter sin utvikling, og utviklingen går i alle retninger. Ting blir mindre, ting blir raskere, ting blir billigere, bedre, vakrere. La oss titte på et rimelig nytt segment, som kun ble muliggjort nå i det 21. århundret – knøttsmå datamaskiner.

Før i tiden var selv de dyreste, mest moderne telefonene såpass store at man måtte bære dem i en koffert. Datamaskinene var enda større – mange av dem måtte ha egne store rom der prosessoren og innmaten ble utplassert. Med tiden lærte vi oss å få plass til mer ting i mindre forpakninger. Har du en datamaskin i huset, er den sikkert liten nok at du enkelt får plass til den under skrivebordet. Mac-eiere kan til og med skryte av å ha alle detaljer samlet på ett sted – i skjermen.

De store selskapene har lenge vært foran resten av verden når det gjelder teknologi, men når nettstedet Kickstarter begynte å tillate privatpersoner å legge opp sine interessante ideer for deretter å samle inn penger til utviklingen, forandret alt seg drastisk. Se bare på nyheten Remix Mini. Dette er en knøttliten PC som lett får plass i lommen – dra den frem, koble den til en skjerm og vips, så har du en fullverdig datamaskin foran deg. Segmentet for mini-PCer er rimelig nytt, men det er i full utvikling.

Remix Mini bruker forresten verken Microsoft, Mac OS eller Linux som operasjonsystem, her finner du nemlig den stødige Android-versjonen Lollipop i stedet. Android Lollipop er velkjent blant de som har Android-telefoner, men nå har utvikleren altså begitt seg inn på markedet av datamaskiner i stedet. Remix Mini har 16GB harddisk, 2GB minne, en firekjerners prosessor og en latterlig pris på 20 dollar per stykk. Det er denne prisen du må betale om du bestiller Remix Mini på forhånd, rett fra Kickstarter. Venter du til den er å finne i butikken, blir du nødt til å forholde deg til en noe høyere pris – utviklerne vil nemlig selge Remix Mini for hele 50 dollar. Latterlig, ja, det er helt sikkert. Under 500 kroner for en 12 cm stor datamaskin med USB-porter, HDMI-port, Wi-Fi og den nyeste Bluetooth-versjonen (4.0). Bedre blir det neppe!